Emblanquir la fusta
2 maig 2020 1 comentaris admin Restauració, Pintura decorativa

Emblanquir fusta. Ara està de moda la fusta clara i amb aquest aspecte que en diuen fusta rentada. Hem de veure en quins mobles fem aquests processos que són realment destructius de la pàtina original. Es recomana no fer-los mai en antiguitats i en mobles de xapa. El procés de emblanquit és completament irreversible i transforma l'aspecte original de la fusta deixant-la irreconeixible. 

Però per a molts mobles massissos es tracta d'una segona vida que d'altra manera l'haurien acabat a la foguera de Sant Joan. Encara que hi ha diferents mètodes per descolorir la fusta, aquí us explico el que faig servir més però compte amb ell.

 

És el cas de el peu de llum rescatat del carrer. Quan va arribar al taller el miraven amb una ganyota rara però vam decidir donar-li un repàs dels grans. Decapem el vernís sintètic amb decapant en gel. Vam rascar i polir tot el possible per no deixar restes de vernís que impedissin penetrar la solució per descolorir.

Vam fer una barreja de 3 parts d'aigua oxigenada de 110v i 2 parts d'amoníac. Vam deixar que aquesta solució comencés el seu procés reactiu bombollejant. En aquest moment la vam començar a aplicar bé repartint-la i de manera generosa amb un pinzell de tipus plàstic. 

És important utilitzar guants plàstics i fer-ho en lloc ben ventilat o amb mascareta. L'aigua oxigenada de 110v és corrosiva. Aquesta barreja reacciona i fumeja una mica així que no es pot guardar ni tancar en un pot. Podem fer la barreja justa perquè no ens en sobri i tirar les restes pel vàter. Deixem assecar 16 hores ja que la barreja reacciona a la fusta molt lentament. El següent pas recomanable és aplicar una aigua amb vinagre blanc. 

Després d'esperar que s'assequés de el tot es va envernissar amb un acrílic mat.

 

Feu-nos saber la vostra opinió...

* Camps obligatoris

Comentaris (1)

laura moreu

maig 7, 2020
estoy probando cómo funciona.estoy probando cómo funciona.estoy probando cómo funciona.estoy probando cómo funciona.estoy probando cómo funciona.estoy probando cómo funciona.estoy probando cómo funciona.estoy probando cómo funciona.estoy probando cómo funciona.