CURS ONLINE

Curs online de restauració de mobles amb 18 grans temes que t’ajudaran a aprendre i a aprofundir en el món de la restauració i el reciclatge de mobles.

Després de 25 anys d’experiència en el taller, hem creat aquest curs que concreta el nostre propi aprenentatge des d’una visió pràctica i també teòrica amb aquests 18 temes imprescindibles. Parlarem de TOT: la fusta, els mobles antics, tot tipus de materials i les millors tècniques de restauració. Sempre en un to didàctic, i alhora professional. El recorregut del temari serà progressiu i amb vídeos pràctics de taller de fàcil comprensió.

El curs també compta amb diferents vídeos curts que expliquen, per exemple, els tipus de paper de vidre que fem servir o com és el nostre tauló d’eines, a més d’altres tutorials. A més a més, et regalem la participació a una de les nostres Consultories en viu, que es realitzen a través de Zoom. Allà tindràs l’oportunitat de fer preguntes sobre els teus propis projectes o resoldre qualsevol dubte que puguis tenir.

Un curs fet a la teva mida i que podràs veure quan a tu et vagi bé, lliure d’horaris i compromisos. Cada classe té una durada aproximada de 60’ i es complementa amb un PDF de les imatges i esquemes vistos, que et serviran d’anotacions. Pots veure les teves classes mitjançant un enllaç als vídeos privats de YouTube durant els pròxims dos anys a partir de la teva inscripció.

Contingut del curs

1. El procés de restauració. Tot el que hem de conèixer per a dur a terme un projecte de restauració o de reciclatge de mobles.

2. La fusta i el corc. Saber què és la fusta, com es manufactura i quines propietats i patologies li són pròpies, és bàsic.

3. Decapar vernís. Hi ha moltes opcions per eliminar un vernís antic i modern.

4. El moble i la seva construcció. Que important és conèixer bé a aquest protagonista per saber com restaurar-ho.

5. Tipus de pintures. Hi ha una gran varietat de pintures, de fabricació pròpia i comercialitzades, amb diferents dissolvents i propietats.

6. Quina cola faig servir? Coneixeràs tots els tipus, des de les més antigues fins a les d’avui en dia.

7. Mètodes per encolar. Veuràs perquè és tan important utilitzar una bona tècnica d’encolat.

8. Tipus de massilles. Les més tradicionals i les últimes novetats. Quan i com cal utilitzar-les.

9. Sobre la goma laca. Es tracta del vernís més utilitzat en la història del moble i el més versàtil. Què és i com s’aplica.

10. Daurat amb pans. Característiques dels daurats i un tutorial extens de com aplicar làmines de pa d’or en els teus projectes.

11. Tipus de tints. Un repàs a tots els tints i veladures per a fusta.

12. Recuperar vernís. Diferents mètodes per evitar decapar el vernís.

13. La cera artesana. Un repàs als tipus de cera, per poder fabricar la nostra pròpia cera amb diferents receptes de taller.

14. La laca oriental. Una presentació detallada d’aquesta tècnica de lacat ancestral.

15. Acabats interior i exterior. Per què les fustes necessiten diferents acabats o vernissos i quins són els millors en cada cas.

16. Tècniques decoratives I. Xapats i tipus de marqueteria.

17. Cadirat. Aprofundim sobre el complex món de les cadires i la seva restauració.

18. Tècniques decoratives II. Taracea, talla, tornejats, daurats, policromies, etc.

Durada: El curs es pot començar en qualsevol moment. Cada classe té una durada aproximada de 60 minuts i pot veure’s durant els dos anys posteriors a partir de la teva inscripció.

Comunicació Els enllaços, vídeos i pdf s’envien per correu electrònic. És imprescindible tenir un correu electrònic de Gmail per a poder accedir als vídeos privats.

Dificultat: Les classes van dirigides a tots els nivells, des d’aficionats fins a professionals.

Idioma: Castellà.

Preu Curs online + Consultoría. Quota trimestral 95€ (IVA inclòs)(octubre, gener, abril). Inclou 18 classes y pdfs, vídeos, tutorials curts de suport i accés a totes les nostres Consultories en directe i en gravació d'octubre a juny (veure descripció de Consultoría en aquesta pàgina). El material del curs s'entrega a raó de 6 temes cada inici de trimestre.

Preu Curs online. 265 €. (IVA inclòs). Inclou 18 classes y pdfs, vídeos, tutorials curts de suport i una invitació a les nostres consultories en directe.

Per a inscriure-us feu clic aquí

CONSULTORIA

Consultoria online interactiva sobre restauració de mobles.

Sessió de Consultoria en grup que se es fa un cop al mes (en dimecres a las 20h) que també es pot veure en diferit. A les consultories es poden exposar dubtes sobre els propis projectes, materials o tècniques de restauració, i també s'hi exposen restauracions que es fan al Taller del moble amb casos pràctics.

Conductora: Laura Moreu, Taller del moble.

Participants: Amants, practicants i professionals de la restauració de mobles.

Mitjà online: Zoom. Les Consultoríes es graven pels que no han pogut estar al directe i es poden visualitzar a través de vídeos privats de youTube. Insipensable tenir un correu Gmail.

Freqüència y día: 1 dia al mes en dimecres a ls 20,00h (d'octubre a juny) Duració aproximada: 90 minuts.

Idioma: Totes les reunions es fan en castellà donat que hi ha gent de tot arreu.

→Preu Consultoría: Quota trimestral de 50€ (octubre, gener, abril). IVA inclós. Per domiciliació bancària.

→Pack Consultoría + Foro de Restauradores: Quota trimestral de 70€ (octubre, gener, abril). IVA inclós. Per domiciliació bancària.

Si vols una reunió privada de Zoom per a assessorar-te o comentar-me dubtes.

→1 sessió privada: 30€ per 30 minuts. IVA inclós. Per transferència bancària.

FORO DE RESTAURADORES

Reunió online interactiva per a professionals.

Al Foro de Restauradores els participants exposen els seus treballs i projectes de restauració i/o reciclatge de mobles, desenvolupant els procesos i materials que han fet servir. Un intercanvi d'opinions, coneixements i dubtes sobre aquest extens mon, que et mantindrà connectat i al dia de les tècnique i novetats més apropiades per la teva feina.

Conductora: Laura Moreu, Taller del moble.

Participants: Professionals de la restauració de mobles.

Mitjà online: Zoom. Els Foros es graven per a poder veure'ls en diferit a través de vídeos privats de youTube. És indispensable tenir un correu Gmail.

Freqüència i dia: 1 cop al mes en miércoles a les 20,00h. Duració aproximada: 90 minuts.

Idioma: Totes les reunions es fan en castellà donat que hi ha gent de tot arreu.

Foro de Restauradores: Quota trimestral de 50€ (octubre, gener, abril). IVA inclós. Per domiciliació bancària.

→Pack Consultoría + Foro de Restauradores: Quota trimestral de 70€ (octubre, gener, abril). IVA inclós. Per domiciliació bancària.

Coses que pots aprendre

• Com equipar un petit taller.
• Restauració de mobles: neteja, tractaments corc, color, massilles, reproducció de peces, acabats antics i també actuals.
• Pintura decorativa: chalk paint, esmalts, laques, decoupage, stencil, imitacions, pàtines, pouring, etc.
• Tapisseria: Podràs aprendre a entapissar les teves cadires, banquetes i capçals.
• Projectes upcycling o de recilatge: transformar objectes vells en alguna cosa útil i preciosa.
• Técniques de restauració antigues i noves.