Encolar xapa
3 maig 2020 0 comentaris admin Restauració

 

Pas a pas d'encolar xapa amb cola blanca o similar. El primer és preparar la superfície on anem a encolar la xapa. Allisar i omplir els forats, esquerdes o imperfeccions de la mateixa. Polir amb paper de vidre gruixut per eliminar possibles cues antigues i obrir bé el porus de la fusta. A banda preparar la xapa de fusta muntant peces una mica més grans de la superfície a cobrir perquè sobrepassin els marges. Preparar també tot el muntatge de fustes planes, suros, paper i sergents perquè no sorgeixi cap contratemps més tard. Sempre és recomanable fer un simulacre de la instal·lació de premsat sense cola. Els pisos en ordre són: fusta base, xapa, paper, suro, tauler pla, llistons i sergents.

 

En el cas que ens ocupa, el cosidor de la Loles, hem utilitzat cola blanca. Humitegem molt lleugerament amb una esponja la superfície de fusta abans de posar la cola. La apliquem amb espàtula o pinzell estenent-la bé i evitant cúmuls. Per evitar que la xapa es dilati amb la humitat de la cola, apliquem aquesta en l'últim moment. Encaixem les peces a encolar i fem un primer assaig, desmuntem, comprovem que no s'hagi desplaçat i llavors si premem tota la instal·lació del premsat. Esperem un mínim de 24 hores abans d'aixecar la premsa.

Feu-nos saber la vostra opinió...

* Camps obligatoris

Comentaris (0)